Picture David

David's Fotografie Website

Verlang je naar een strandvakantie? Dan hoef je daar Nederland niet voor uit

1 min gelezen
camping aan zee nederland

In een groot aantal landen valt op dat het juist de kustgebieden zijn die elk jaar weer de meeste toeristen aantrekken. Evenwel kun je concluderen dat als je op zoek bent naar een leuke strandvakantie voor dit jaar, dat je daar Nederland eigenlijk niet voor uit hoeft. Nederland telt immers honderden kilometers aan kustlijn. Veel kilometers daarvan zijn verrijkt met prachtige zandstranden waar het heerlijk toeven is. Boek je dan ook nog eens een mooi plekje op een camping aan zee in Nederland, dan heb je alle ingrediënten van een geslaagde vakantie te pakken.

camping aan zee nederland

Waarom is een kustvakantie eigenlijk zo geliefd?

Het feit dat vakantie vieren dicht bij het strand in veel landen zo geliefd is valt niet los te zien van de volgende factoren:

  • De lucht in kustgebieden is meestal erg schoon. Dit heeft – bewust of niet – een impact op je humeur en ook op je gezondheid.
  • Aan het strand hoor je weinig of niets van bijvoorbeeld verkeersgeluiden. Grote snelwegen houden sowieso meestal een stukje van de kust op. Ook dit heeft een ontspannende uitwerking.
  • Het klimaat in kustgebieden is meestal gunstig. Het zijn namelijk de binnenlanden die zowel in de zomer als in de winter de ergste extremen meemaken.
  • Veel mensen houden er simpelweg te zonnen op het strand en te zwemmen in de zee. Deze combinatie heeft, zolang je overmatige blootstelling aan de zon voorkomt, ook nog eens een gunstige invloed voor de kwaliteit van je huid.
Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.