Picture David

David's Fotografie Website

Een mooie natuurvakantie in Nederland? Dit zijn de mooiste plekken

1 min gelezen
mooiste plekken nederland

Jaarlijks trekken miljoenen Nederlanders de landsgrenzen over om elders hun vakantiegeluk te beproeven. Echter zijn er ook zat mensen die ervoor kiezen binnen de eigen grenzen op vakantie te gaan. En waarom ook niet? Nederland biedt voor alle soorten vakantiegangers meer dan genoeg mogelijkheden om er een geslaagde periode van te maken. Zo hebben bijvoorbeeld natuurliefhebbers meer dan genoeg reden om hun vakantieplezier dicht bij huis te zoeken. Wat op het gebied van natuur zoal de mooiste plekken in Nederland zijn? Hieronder lees je over twee van de allermooiste plekken.

mooiste plekken nederland

De Veluwe

De Veluwe is ten eerste een van de grootste natuurgebieden van het land. Het strekt zich helemaal uit van Arnhem tot diep in Overijssel. De breedte van het gebied varieert nogal. Hoe dan ook, we hebben het hier over een natuurgebied met hoogteverschillen, dichte bossen, open heidevlakten, zandverstuivingen en unieke flora en fauna. Het tegen het lijf lopen van wilde dieren is hier zeker geen zeldzaamheid. Volgens velen is dit dan ook het fraaiste natuurgebied van Nederland.

Waddeneilanden

De Waddeneilanden zelf en het gebied eromheen worden doorgaans ook tot Nederlands mooiste natuur gerekend. Rond deze eilanden kan de natuur namelijk helemaal haar gang gaan. Onder meer zeehonden en bijzondere vogelsoorten zijn hier in het wild te spotten. Op de eilanden zelf vind je vooral uitgestrekte en onaangetaste duin- en strandlandschappen. Deze eilanden vormen waarschijnlijk de beste plek in Nederland om ’s nachts van een zo zuiver mogelijke sterrenhemel te genieten.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.