Picture David

David's Fotografie Website

Een Weekendje Londen met Kerst

2 min gelezen
weekendje londen met kerst

Alhoewel het nu hartje zomer is, kunnen de voorbereidingen voor de feestdagen niet vroeg genoeg beginnen. Jaarlijkse bezoeken ruim 21 miljoen mensen de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Deze aantallen pieken en zijn het hoogst doordat men massaal een weekendje Londen met kerst boeken. Niet helemaal gek aangezien de Britten massaal uitpakken met kerst en je als bezoeker in een sprookje terecht komt. De etalages schreeuwen kerst, de stad wordt grandioos versierd en om dat gevoel nog te versterken wordt Trafalgar Square jaarlijks omgetoverd tot het middelpunt van Londen met een ruim 20 meter hoge kerstboom. Een weekendje Londen met kerst is dan ook must voor de kerst liefhebbers. 

weekendje londen met kerst

Winter Wonderland

Al sinds 1947 geven de Noren als dank voor de Britse hulp tijdens de Tweede Wereldoorlog een echte Noorse boom aan de britten voor kerst. Heel toepasselijk vinden er verschillende ceremonies plaats bij het kappen, vervoeren en optuigen van de boom. Hij staat er van begin december tot en met eind januari, dus genoeg tijd om hem te bezoeken tijdens een weekendje Londen met kerst.

Om het ‘Winter Wonderland’ gevoel helemaal af te maken is het zo dat er in Londen nog regelmatig sneeuw valt rond de feestdagen. De koude temperaturen zorgen ervoor dat het nog een vrij lange tijd blijft liggen en een kopje warme chocolademelk dan ook zeker niet misplaatst is. 

Struin de straten af tijdens een weekendje Londen met kerst en geniet van de vele lichtjes, koorzangers en stap in het mooie London Eye om te genieten van het uitzicht over de stad.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.