Picture David

David's Fotografie Website

Online pianoles volgen: 3 tips

2 min gelezen
muziek maken

Wil je graag piano leren spelen? Dan kun je ervoor kiezen om online pianoles te volgen! Het is vaak een stuk goedkoper dan real life pianolessen en je kunt het overal volgen. Ook kun je zelf kiezen wanneer je ze de lessen wilt doen. Maar waar moet je nu op letten bij het kiezen van een goede online pianoles cursus? In dit artikel geven we je drie goede tips.

leer piano spelen

1. Kies voor een cursus waar je alle kanten mee op kunt

Als je net begint met piano spelen, weet je waarschijnlijk nog niet precies wat jij leuk vindt of gemakkelijk aan te leren. Piano spelen leer je vaak het snelst met akkoorden. Dit is dus in ieder geval een onderdeel dat sowieso in de cursus moet zitten. Echter is het ook fijn als je verderop in de cursus ook noten kunt leren om bladmuziek te spelen.

Verder wil je misschien ook verschillende stijlen leren spelen, leren hoe je iemand die zingt met de piano begeleidt en leren hoe je in een band speelt. Het is dan fijn als dit soort dingen ook in de cursus worden behandeld. Kies daarom voor een uitgebreide cursus waarmee je werkelijk alle kanten op kunt.

2. Kijk naar de leermethoden

Veel mensen leren het beste door video’s te kijken, maar er zijn ook mensen die liever instructies lezen. Misschien je al welke leermethode jij het fijnst vindt, maar misschien ook niet. Een cursus met een combinatie van leermethoden is meestal het beste. Zo kun je ontdekken wat jij fijn vindt.

online music academy

3. Check de recensies

Bij alles is het belangrijk om de recensies te checken, zo ook bij online pianoles cursussen. Ga op internet op zoek naar recensies en kijk wat anderen van de cursus vonden. Aan de hand hiervan kun je de kwaliteit van de cursus goed inschatten.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.