Picture David

David's Fotografie Website

Jouw goud verkopen in Amsterdam

4 min gelezen
Goud verkopen

Het leven is duur, en we leven in een onzekere periode. Het is dan ook helemaal niet gek als je soms kijkt naar mogelijkheden om wat extra geld achter de hand te hebben. Je kan het nodig hebben voor een investering, het kopen van een huis of het aflossen van je hypotheek zodat je maandelijks kosten bespaart. Of wellicht ga je er onverhoopt financieel op achteruit vanwege de crisistijd waarin we leven.

Er zijn duizenden redenen te bedenken waarom je (tijdelijk) wat extra geld nodig hebt. Het grote gevaar hierbij is dat je vooral kijkt naar wat je niet hebt en ergens een dure lening afsluit. Onze grote tip is: kijk naar wat je wel hebt! Veel mensen hebben bijvoorbeeld nog oude sieraden, gouden munten of andere gouden objecten ergens opgeslagen liggen. Dit soort voorwerpen kunnen een hoop geld opleveren. Maar ook als je bewust in goud hebt geïnvesteerd, en bijvoorbeeld een goudbaar hebt gekocht, zou dit een periode kunnen zijn waarin je besluit die te verkopen.

Het goede nieuws is: als je zoekt naar een veilige manier om (tijdelijk) extra geld vrij te maken hoef je niet ver van huis. Je hoeft voor een betrouwbaar adres voor goud verkopen Amsterdam niet eens uit. In onze eigen hoofdstad zijn legio mogelijkheden om jouw opgeslagen goudbaren, oude gouden sieraden, gouden munten of oud wisselgeld te verkopen.

Goud verkopen

Pas op voor malafide bedrijfjes

Het zal je vast al bekend zijn: er zijn enorm veel goudhandelaren en opkopers actief, die allemaal voor zo min mogelijk geld een goede deal willen sluiten. Wij kunnen ons voorstellen dat je op een gegeven moment simpelweg door de bomen het bos niet meer ziet, en het is daarom belangrijk dat je een goede afweging maakt. Je wilt er tenslotte zeker van zijn dat je de hoogste opbrengst kan vangen voor jouw goud.

Onze belangrijkste tip is: neem je tijd om te oriënteren naar een betrouwbare partij. Omdat de goudhandel zo aantrekkelijk is, en er veel geld in te verdienen valt, zijn er enorm veel kleine, snel opgerichte bedrijfjes die goud inkopen en later weer verkopen. Veel van deze bedrijfjes zijn ronduit malafide. Ze stunten met spotprijzen en schreeuwerige websites, en het meest herkenbare: ze zijn niet transparant over de eindprijs die ze jou zullen bieden. Als je contact opneemt met een van die partijen, zul je merken dat ze vaag blijven over welk bedrag je uiteindelijk (op het moment van de daadwerkelijke transactie) van ze zal ontvangen. Het hangt dan volgens hen van meerdere onderdelen af, waarna ze bij de eindafrekening ineens een veel lagere prijs zullen bieden voor jouw goud. Trap hier dus niet in, en neem tijdens het goud verkopen de tijd om een eerlijke partij te vinden!

Gouden tip voor goed adres

Opvallend is dat veel particulieren en bedrijven die hun goud willen verkopen, te snel in zee gaan met een partij die niet te vertrouwen is. Dat komt omdat ze vaak opvallende websites hebben en goed vindbaar zijn op bijvoorbeeld Marktplaats. Neem altijd je tijd om een betrouwbare partij te vinden, en hieronder beschrijven we onze gouden tip om dit te doen:

Ga in zee met een juwelier of erkende goudhandelaar. Er zijn in Amsterdam, maar ook in de rest van het land, veel juweliers die al tientallen jaren bestaan, en die daarnaast ook een goudhandel runnen. De meeste van deze bedrijven hebben websites, die er niet op gebrand zijn zo snel mogelijk zo veel mogelijk klanten binnen te halen. Deze websites zijn vaak gebouwd om hun cliënten zo goed mogelijk in te lichten over de actuele goudprijzen, hun werkwijzen en hun aanbod. Een echte juwelier of goudhandelaar heeft hart voor het vak, en een hoop expertise. Maar bovenal hebben dit soort betrouwbare partijen oog en oor voor detail, en voor het verhaal van de klanten.

Goud verkopen

Het is immers duidelijk dat gouden voorwerpen als sieraden vaak een emotionele waarde hebben, los van de goudwaarde. Een integere handelaar zal hier oog voor hebben, en op een rustig, respectvol tempo met je communiceren over het verloop van de handel. In onze hoofdstad zijn een er aantal voorbeelden van zo’n eerlijke handelaar, die het vak begrijpt en jou als klant in alle opzichten respecteert.

Contant Inkoop Goud

Het bedrijf dat wij vandaag in het zonnetje willen zetten, heet Contant Inkoop Goud. Dit is een goudhandelaar uit Amsterdam, die een onderdeel is van het Juweliersbedrijf Baldev. Dit is een juwelier die al sinds de jaren ‘70 van de vorige eeuw actief is in de hoofdstad, en die in de loop der tijd een hoop heeft zien veranderen. Opvallend is dat deze juwelier zeer transparant is over de actuele goudprijs en de handelswijze. Meer weten over dit bedrijf? Kijk dan even verder op hun website: https://contant-inkoop-goud.nl.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.