Picture David

David's Fotografie Website

Burgerparticipatie zie je steeds vaker en Gemeentepeiler maakt dit makkelijker

2 min gelezen

Burgerparticipatie, daar heb je vast wel een keer van gehoord, alleen weet je ook echt wat het is? Meeste mensen weten niet wat het precies inhoudt en hebben daarom ook geen idee dat ze soms met burgerparticipatie bezig zijn. Het is eigenlijk kort samengevat: het meedoen en mee laten doen van de burgers met de gemeente en de overheid. Het is eigenlijk het principe dat door samenwerking de gemeente of de overheid dichterbij komt met hun bevolking.

Burgerparticipatie

Wat is Gemeentepeiler?

Gemeentepeiler is een app waar je een duidelijk overzicht krijgt over wat mensen anders willen in hun gemeente. Door de snelle en elegante app krijgen de burgers meer instemming over wat er met hun gemeente of dorp gaat gebeuren. Een aantal diensten van de app zijn:

  • Digitaal Burgerpanel: een vaste groep inwoners dat op een regelmatige basis kritiek geven over de gemeente en hun plannen. Onderling kunnen de deelnemers van dit burgerpanel gelijk al zien wat andere ervan vinden.
  • Gemeentelijke Opiniepeiling: Als je een snelle feedback van je inwoners wilt hebben, dit kan je als argumenten gebruiken bij gesprekken met andere gemeenteleden. Dit is ook handig bij nieuwe plannen om te kijken of het volgens de bezoekers nodig zou zijn.
  • Omgevingswet en burgerparticipatie: bewoners ideeën laten insturen waar de gemeente misschien wat mee kan als het een goed idee is.
  • Geopeilingen: peilingen die ingevuld kunnen worden door mensen op bepaalde plekken.
  • Live peilingen: het houden van peilingen of polls tijdens bijeenkomsten waardoor je op het moment zelf een vraag kunt stellen, en ook gelijk reactie krijgen van het publiek.
  • VNG Burgerpeiling uitvoeren: een handig onderzoeksinstrument om een bepaald inzicht te krijgen in de  leefbaarheid, opinie en betrokkenheid van uw inwoners.

Is Gemeentepeiler een aanrader?

Volgens de peilingen is Gemeentepeiler zeker een aanrader, vooral gemeente Rotterdam is erg te spreken over het gebruik van de app.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.