Picture David

David's Fotografie Website

Wanneer is een hoed vintage

2 min gelezen

De term vintage houdt in dat iets meer dan 25 jaar oud is. Dat wil zeggen dat alle hoeden van voor 1995 vandaag de dag vintage hoeden zijn. Bij een retro outfit kan een hoed eigenlijk niet ontbreken. Het geeft je outfit een exclusieve en stijlvolle uitstraling, en bovendien houdt het je hoofd droog in een regenbui. Vroeger waren hoeden niet weg te denken uit het straatbeeld, tegenwoordig is dit helaas niet meer het geval. Vintage hoeden kunnen je outfit echt afmaken, en die charmante vintage look geven. Het is belangrijk om vintage niet te verwarren met antiek. Kleding die antiek is, is meer dan honderd jaar oud en wordt vrijwel niet meer gedragen. Antieke kleding is vooral populair onder verzamelaars. 

Verschillende soorten vintage hoeden 

Er zijn verschillende soorten vintage houden voor verschillende gelegenheden. Hier volgt een overzicht van de verschillende soorten hoeden en in welke situatie je ze kunt dragen. De eerste is de flap hoed, deze hoed is gemaakt van riet of gevlochten vilt. De flaphoed is een grote hoed die je gezicht voor het grootste deel bedekt. De tweede vintage hoed is de dophoed. Deze hoed staat ook wel bekend als het stewardessen hoedje en is ook erg populair onder bruiden. Een andere echte klassieker is de deukhoed, ook bekend als fedora. Deze hoed is gemaakt van wolvilt en is te herkennen aan de deuk in het midden. 

Wat maakt vintage hoeden zo populair 

De eerste reden voor de populariteit van vintage hoeden, en vintage kleding in het algemeen is de prijs. Omdat is tweedehands is, is het goedkoper dan nieuwe kleding. Vooral onder jongeren is dit vaak de eerste reden om voor vintage kleding te kiezen. Een andere reden die voor veel mensen belangrijk is, is dat je gemakkelijk een unieke, eigen  stijl kunt ontwikkelen met vintage items. Naast prijs en stijl speelt het milieu ook een belangrijke rol voor veel mensen. De fashion industrie is een van de grootste vervuilers en met het kopen van tweedehands kleding draag je niet bij aan onnodige milieuvervuiling. 

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.