Picture David

David's Fotografie Website

Tips voor beginnende snowboarders

2 min gelezen

Snowboarden kan erg moeilijk zijn voor een beginner. Je weet nauwelijks hoe je jezelf aan het snowboard moet binden en het is erg moeilijk om op twee voeten te staan ​​als je de berg afdaalt. In dit artikel worden een aantal tips gegeven om beginnen met snowboarden makkelijker te maken.

Het juiste snowboard

Voor een beginner is het belangrijk om het juiste snowboard te kiezen voor jouw niveau. Houd altijd rekening met de maat, vorm en het type van je snowboard. De ideale boardvorm voor beginners is de zogenaamde “Rocker”. Een recentere Rocker en het tegenovergestelde van een traditionele Camber. De neus en staart (voor- en achterkant) van het snowboard zijn iets verhoogd, waardoor je board van opzij gezien een banaanvorm krijgt. Hierdoor raakt maar de helft van je board de grond en kun je makkelijker bochten maken. Dit zorgt voor minder weerstand tijdens het snowboarden.

De juiste snowboard benodigdheden

Wanneer je voor het eerst gaat snowboarden, is het erg belangrijk dat je uitrusting goed past. Als uw skischoenen bijvoorbeeld te strak of te klein zitten, kan dit ervoor zorgen dat u zich niet op de piste kunt verplaatsen en in het ergste geval tot blessures leiden! U kunt beter eerst de juiste apparatuur aanschaffen dan het risico lopen op letsel.  Zorg ook voor de juiste maat schoenen. Je tenen moeten aanvoelen alsof ze zich aan het einde van de schoen bevinden, maar mogen niet worden gebogen of er tegenaan worden gedrukt. Als de snowboard schoenen namelijk te groot zijn, wordt het moeilijker voor u om het board goed te kunnen besturen en zullen er gevaarlijke situaties ontstaan. Zorg er ook voor dat je kleding warm genoeg is, maar wikkel je niet in een sauna. Denk er dus aan om bij wintersport kleding voor verschillende weersomstandigheden mee te nemen. Waterdichte skibroeken zijn een MUST! Want als beginner breng je veel tijd door op de grond.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.