Picture David

David's Fotografie Website

PTSS en de behandeling ervan

2 min gelezen

PTSS is een psychische verwonding die na een schokkende, ingrijpende gebeurtenis kan ontstaan. Het kan ontstaan wanneer men deze gebeurtenis niet juist heeft kunnen verwerken. En daardoor kan het bepaalde stress veroorzaken. Het PTSS syndroom kan ontstaan na mishandeling of een andere levensbedreigende situatie. Wanneer je aan PTSS leidt, kan dit je in je dagelijkse leven enorm in de weg staan. Het is dan ook absoluut vereist om gelijk in te grijpen wanneer je enigszins vermoedens hebt van PTSS.

De symptomen

De symptomen van PTSS zijn als volgt te beschrijven. Vaak heeft men last van onrust, spanning en angst na zo’n schokkende gebeurtenis. Het is dan ook moeilijk om de gedachten van dit moment af te halen en de persoon zal last kunnen krijgen van nare dromen, herinneringen en handelen of dat het zich opnieuw afspeelt. De stemming zal niet goed zijn waardoor men zeer prikkelbaar is. Daarnaast heeft men veel last van negatieve gedachten, minder interesse in het dagelijkse leven en minder behoefte aan het delen van herinneringen van de gebeurtenis. Echter zijn dit slechts een aantal voorbeelden en zijn er nog meer symptomen van PTSS

Wat te doen bij vermoedens

Heb je vermoedens van PTSS? Dan dien je gelijk naar een psycholoog of dokter te gaan. Professionele hulp is vereist om het goed te kunnen verwerken. Gelukkig zijn er veel methodieken beschikbaar om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wees ook vooral niet bang om hulp in te schakelen. Je bent zeker niet de enige met het verschijnsel en men is goed in staat om je te helpen.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.