Picture David

David's Fotografie Website

Op pad met je vrienden?

3 min gelezen

We hebben vast allemaal wel eens gehoord van een meidenavond of een vriendinnenweekend. Maar waarom zou je dit limiteren tot groepen vriendinnen? Je kunt toch ook met je beste vrienden een leuke dag, weekend of zelfs vakantie plannen? Misschien praat je met je vrienden niet over mannen kapsels stijl of over je onzekerheden, maar dat komt waarschijnlijk eerder door een soort stigma wat hier op heerst dat het niet acceptabel is als man om over je gevoelens te praten of om over je uiterlijk te praten. Ik zeg, laten we daar verandering in brengen!

Je hoeft niet ver te gaan om een leuke tijd te hebben!

Dus, je hebt je vrienden opgetrommeld om een uitje te plannen. je kunt dan natuurlijk gaan voor een avondje film kijken en bier drinken, of wat jullie dan ook standaard doen. Maar hoe leuk is het om daadwerkelijk even er tussenuit te gaan? Je hoeft natuurlijk niet naar het allerduurste hotel in het allerverste land, want zelfs in ons kleine Nederland kun je het idee hebben dat je je in het buitenland bevindt. Op de Waddeneilanden, bijvoorbeeld, ben je zo goed als verwijderd van de rest van het land en kun je dus meer je eigen ding doen. Dat is ideaal wanneer jij met je vrienden nogal luidruchtig kan zijn en dus wel de ruimte nodig hebt. 

Plannen, plannen en nog eens plannen

Vervolgens is het dan natuurlijk ook van belang om te bedenken wat je gaat doen op je weekend! Gaan jullie de tijd helemaal vol plannen met activiteiten, of willen jullie juist de tijd gebruiken om in het huisje zelf jullie ding te kunnen doen? Het is sowieso enorm leuk om bijvoorbeeld een escape room te doen of een crazy 88. Je krijgt daardoor zowel een energie boost, als dat je echt even samen moet werken met je vrienden. Ook is het natuurlijk leuk om spelletjes te spelen en de nodige drankjes te consumeren.

Blijf eerlijk met elkaar

Als het gaat over gesprekken voeren met je vrienden, kan het al snel ongemakkelijk voelen om een onderwerp aan te snijden waar je misschien enige moeite mee hebt. Het is genormaliseerd dat mannen praten over seks, doggy style of iets anders seksueel gerelateerd, maar dat is in de praktijk eigenlijk onzin. Waarom zou je niet over je problemen kunnen praten met je vrienden, want daar zijn ze toch voor? Probeer om jezelf open te stellen en de daadwerkelijke mening en advies van je vrienden te krijgen. Dat is op de lange termijn veel meer waard dan oppervlakkigheid.

Zo lang het leuk is maakt het niet uit waar je bent

Dus, jongens, wanneer je op vakantie, vriendenweekend of iets anders wilt samen met jouw beste groep vrienden, ga dan eens samen zitten om te overleggen wat jullie daadwerkelijke intenties van de vakantie zijn. Dat helpt namelijk met het kiezen van de juiste locatie. Daarnaast is het dus belangrijk om eerlijk en open naar elkaar te blijven, omdat je vrienden er juist voor zijn dat jij je nergens voor hoeft te schamen. Het is zo belangrijk om de mensen om je heen te blijven houden die jou kunnen steunen en advies kunnen geven, dus koester die goed, want je vindt ze niet snel.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.