Picture David

David's Fotografie Website

Zijn jouw wiellagers al aan vervanging toe ?

2 min gelezen
remschrijf

Het laatste dat je wil, is dat je wiellagers niet naar behoren functioneren. Controleer de staat van het lager wanneer de remblokken worden vervangen, ongeacht de kilometerstand van het voertuig. De staat van dit onderdeel kan op verschillende manieren worden gecontroleerd. Maak met een snelheid van 10-15 km / u een scherpe bocht naar links. Als het externe geluid niet meer te horen is, duidt dit op een defect in de lagering van het linkerwiel. Controleer vervolgens op dezelfde manier het rechterwiel. Een meer grondige diagnose vereist speciale apparatuur.

Wiellagers

Wat heb je nodig voor een grondige inspectie?

Je hebt een lift of een krik nodig. Til het voertuig op, start de motor, schakel over naar de vierde versnelling en verhoog de snelheid tot 80 km / u. Schakel vervolgens de koppeling in en schakel de versnelling uit, terwijl je aandachtig luistert naar het geluid waarvan de bron zich in een van de wielen bevindt. Je kunt ook een andere methode proberen. Draai het wiel van het geveerde voertuig eerst verticaal en vervolgens horizontaal. De aanwezigheid van zelfs een kleine speling is een aanwijzing voor een defect in het lager of in het stuursysteem. Vervolgens moet je tegelijkertijd het rempedaal indrukken en het wiel verticaal zwaaien. Hiervoor heb je wel een assistent nodig. Als de vrije weergave verdwijnt, moet de wiellager worden vervangen.

Wat zijn redenen om een wiellager te vervangen?

Tijdens het autorijden merk je direct wanneer een wiellager hoog nodig aan vervanging toe is. Denk hierbij aan kloppen en verhoogde trillingen tijdens het rijden, een voertuig dat van het rechte pad afwijkt;, de carrosserie helt tijdens het remmen of in scherpe bochten en je hoort vreemde geluiden. Ook kunnen de velgen oververhit raken en de banden slijten ongelijk.

remschrijf
Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.