Picture David

David's Fotografie Website

Zelf een remnippel monteren vaak vrij eenvoudig

2 min gelezen

Wanneer een reguliere auto wordt omgebouwd naar een competitieauto, maakt men vaak gebruik van een remnippel. Een remnippel is noodzakelijk om een nieuw rem- of koppelingssysteem aan te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een hydraulische handrem in plaats van een standaardmodel handrem. De hydraulische handrem biedt verschillende voordelen. In het bijzonder wanneer een auto gebruikt wordt om mee te driften tijdens evenementen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het met een hydraulische handrem mogelijk is om gedoseerd te remmen. Iets wat bij een normale handrem niet mogelijk is.

Standaard wordt een auto vaak voorzien van een koperen of cunifer remleiding. Nadat deze gedemonteerd is, wordt deze in veel gevallen vervangen voor een roestvrijstalen remleiding. Bij de montage van zo’n remleiding kan een remnippel niet ontbreken. Evenals dat u wellicht een banjo, banjobout en doorvoer nodig heeft van roestvrijstaal. Dergelijke losse onderdelen kunt u in verschillende webwinkels bestellen.

Montage van een remnippel in auto’s

Voor het aansluiten van een remnippel heeft u geen bijzondere gereedschappen nodig. Het is echter wel belangrijk om deze klus op een heel nauwkeurige wijze uit te voeren. Monteer de remnippel op de slang, door het hoedje naar beneden te schuiven en het meegeleverde busje van messing over het teflon te bewegen. Steek de remnippel vervolgens in het teflon en draai het hoedje op de remnippel weer aan.

Let bij de aanschaf van een nippel goed op de maat die u nodig heeft voor het aansluiten van de slag. Laat u waar nodig adviseren door een expert op dit gebied!

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.