Picture David

David's Fotografie Website

Wat je allemaal kunt maken met eieren

2 min gelezen
eggnog recept

Met eieren kun je enorm veel. Iedereen weet wel wat een gekookt eitje is, maar met gerechten als eggnog zijn de meeste mensen minder bekend. In dit artikel ontdek je 6 gerechten die je kunt maken met eieren.

eggnog recept

Het gebakken ei

Een gebakken ei is makkelijk te maken en zeer voedzaam. Het enige wat je hoeft te doen, is een scheutje olie verhitten in een pan, een eitje erbij en bakken maar. Een gebakken ei dient zich heerlijk op brood en in combinatie met spek.

Het gekookte ei

Iedereen kan een eitje koken. Het enige wat je hoeft te doen, is water aan de kook brengen, voorzichtig een eitje erin leggen en 6 tot 10 minuten wachten. Een gekookt ei is heerlijk in salades of op brood. Gekookte eieren worden niet alleen in warme toestand, maar ook vaak koud gegeten.

Het spiegelei

Een spiegelei heeft veel weg van een regulier gebakken ei. Beide bak je in een pan met olie. Het grote verschil zit hem in de eidooier. Bij een regulier gebakken ei maak je deze kapot en bij een spiegelei laat je deze bewust heel. Vanwege de karakteristieke bolle dooier van een spiegelei, wordt deze in Vlaanderen paardenoog genoemd.

Het omelet

Ook het omelet heeft veel weg van een gebakken ei. Het verschil is dat een omelet wordt gebakken van een geklutst ei, en een gebakken ei wordt gebakken van een ei dat niet is geklutst. Hierdoor bestaat een gebakken ei uit gescheiden kleuren wit en geel en een omelet uit een lichtgeel mengsel van de kleuren wit en geel.

Eggnog

Een minder bekende bereiding van eieren is eggnog. Dit is een drankje waar vaak ook sterke drank aan wordt toegevoegd. Een standaard eggnog recept bestaat uit eieren, room, melk en suiker. Om het af te maken voegt de liefhebber vaak nog chocoladestukjes, kaneel, nootmuskaat of slagroom aan zijn of haar eggnog recept toe. 

Pocheren

Een van de moeilijkste manieren om een ei klaar te maken is door het te pocheren. Bij zo een ei blijven zowel het eiwit als het eigeel zacht. Gepocheerd ei wordt zonder olie bereidt.

Meer verhalen

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.