Picture David

David's Fotografie Website

Verschil tussen natuurlijke en kunstmatige vitamine c

2 min gelezen
natuurlijke vitamine c

De supplementenmarkt is momenteel booming. Dit is te wijten aan een reeks factoren, zoals toegenomen bezorgdheid over de gezondheid, moeilijkheden om een evenwichtige voeding te handhaven en het verlangen naar een lichaam dat aan esthetische normen voldoet.

Supplementen kunnen veel voordelen bieden – en zijn op verschillende manieren verkrijgbaar! Maar, tenslotte, wat is de beste optie? Natuurlijke of synthetische supplementen? Zie hieronder meer over dit onderwerp:

Extractiebronnen

Synthetische supplementen worden geproduceerd door middel van geïndustrialiseerde chemische processen. De grondstof is niet afkomstig van biologische oorsprong, maar van reacties tussen componenten. Als gevolg daarvan hebben de meeste van hen een zeer negatief effect op het milieu omdat zij niet-duurzame processen gebruiken.

De natuurlijke suppletie richt zich op haar beurt op een bewuster publiek, dat duurzame voeding nodig heeft. De producenten ervan investeren dan ook veel om ervoor te zorgen dat de fabricageprocessen geen ecologische gevolgen hebben.

natuurlijke vitamine c

Opname van vitaminen en mineralen

Kunstmatige supplementen hebben, omdat zij door middel van industriële chemische reacties worden vervaardigd, niet dezelfde eigenschappen als biologische bronnen – en wel om verschillende redenen. Door de evolutie van de soorten herkent ons lichaam moleculen van plantaardige en dierlijke oorsprong beter.

Industriële chemische processen zijn nog niet in staat deze moleculen perfect na te bootsen, zodat synthetische vitaminen in dit opzicht problemen ondervinden en niet perfect door het lichaam worden opgenomen.

Werking in het lichaam

De supplementenindustrie heeft de mensen wijsgemaakt dat vitaminen en mineralen alles zijn wat het lichaam nodig heeft. In feite hebben de meeste vitaminen ook cofactoren en andere enzymen nodig om hun volledige werking te kunnen uitoefenen.

Ascorbinezuur, verkocht als vitamine C, bijvoorbeeld, is slechts één deel van de molecule. Door te kiezen voor een synthetisch supplement in plaats van een natuurlijk supplement, krijgt je uiteindelijk niet de voordelen die door de vitamine worden beloofd. Natuurlijke vitamine C heeft nog een aantal andere bestanddelen, zoals:

– Bioflavonoïden, dat zijn krachtige antioxidanten;

– Factoren K, J en P, die helpen bij de bloedstolling;

– Tyrosinase;

– Ascorbinogen.

In het geval van natuurlijke vitamine C worden de moleculen rechtstreeks uit plantaardige bronnen gehaald en niet gesynthetiseerd, zodat zij in hun geheel in het supplement worden aangeboden. Op die manier zullen alle bestanddelen worden opgenomen en zullen de geboden voordelen volledig zijn.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.