Picture David

David's Fotografie Website

De moderne vormen van marketing

2 min gelezen
internet-marketing-2

“De menselijke activiteit gericht op het vervullen van behoeften en verlangens door middel van ruil”, volgens Amerikaans professor Philip Kotler is dit de definitie van marketing. Deze definitie op zich is echter erg vaag en breed. Wat verstaat men onder menselijke activiteit bijvoorbeeld? Een uitleg die wat tastbaarder is dan de definitie van Philip Kotler is dat marketing de activiteit is die als doel heeft om de verkoop van producten positief te beïnvloeden. De afgelopen jaren is internet marketing uitgegroeid tot de meest gangbare vorm van marketing. Deze vorm bestaat uit erg veel subgroepen zoals zoekmachinemarketing, affiliate marketing en social media marketing.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is misschien wel de belangrijkste vorm van internet marketing. Bij deze vorm van marketing is het de bedoeling dat de website zo hoog mogelijk bij de resultaten komt als de gebruiker een relevante zoekterm invult. Door deze vorm van marketing zal men eerder op de website uitkomen, wat leidt tot een groter bereik. Dit grotere bereik is dan ook het doel van deze vorm van marketing. Hoe meer mensen er namelijk op de website komen, hoe groter het aantal potentiële klanten. Naast het gunstige effect van de eigenaar van de website, is dit ook gunstig voor de potentiële klant. De klant zal namelijk minder lang hoeven zoeken voordat hij of zij op een relevante website uitkomt.

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is momenteel de populairste vorm van marketing onder jongeren. Deze vorm van marketing kent namelijk relatief weinig risico. Dat komt doordat er bij affiliate marketing over het algemeen wordt betaald voor elke click of sale. Het idee van deze vorm van internet marketing is dat er iemand bijvoorbeeld een advertentie op zijn of haar site zet. Als er iemand op deze advertentie klikt, zal dit geregistreerd worden. In het geval van betaald per click zal dit leiden tot het verdienen van geld. Als er wordt verdiend per sale, dan zal er pas betaald worden als de adverteerder ook daadwerkelijk iets aan de klant heeft verkocht. De uiteindelijke prijs is dus afhankelijk van het succes van de advertentie.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.