Picture David

David's Fotografie Website

Heb Jij Te Maken Met Een Narcistische Persoonlijkheid?

2 min gelezen
narcistische persoonlijkheid

Narcistische persoonlijkheden zijn lastig te herkennen, omdat veel narcisten een ander patroon vertonen. Toch zijn er enkele ‘basistrekjes’ die bij de meeste narcisten te herkennen zijn.

Over het algemeen zijn narcisten erg fan van zichzelf en hebben ze een gevoel van grootsheid over alles en iedereen. Door deze gevaarlijke combinatie hebben narcisten zichzelf boven anderen verheven (tenminste, dat vinden ze) en hebben zij recht op alles. Iedereen die dit in de weg staat, zal of verbaal met de grond gelijk worden gemaakt, of ze zullen een andere manier vinden om je het leven zuur te maken. Dit is ook kenmerkend van geen empathisch vermogen. Dat betekent dat ze weinig gevoel voor anderen hebben en emoties van anderen niet goed begrijpen. narcistische persoonlijkheid

Narcisten hebben ook een onverzadigbare honger naar aandacht. Altijd zijn ze opzoek naar dingen die geweldig zijn aan zichzelf en doen dat het liefst over de rug van anderen. Door hun desinteresse in jouw gevoelens maakt het hun dus ook niet uit dat ze je pijn doen zolang zij zich maar beter voelen. Dat is wat voor hun centraal staat.

Deze eigenschappen staan dus centraal. Doordat narcisme best een breed spectrum is, kan het dus zijn dat deze dingen aangevuld worden door bepaalde kwaliteiten (sommige narcisten zijn namelijk bijzonder charmant en sociaal en weten hun narcisme vlekkeloos te verbergen) of missen bepaalde (er zijn ook narcisten die de gevoelens van anderen wel begrijpen en zien en daar gebruik van maken.)

Als je denkt dat iemand in jouw buurt een narcist is, probeer dan op deze dingen te letten. Soms valt een patroon opeens in één keer samen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een andere diagnose zoals egoïsme  eerder op zijn plek is. narcistische persoonlijkheid

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.