Picture David

David's Fotografie Website

De nutteloosheid van het moderne leven

2 min gelezen

Beton cire kleuren maken me verdrietig als ik ze zie. Ze herinneren me aan de nutteloosheid van het moderne bestaan. Er is een beweging die anti-geboorte is. Daarmee bedoelen ze dat het menselijk bestaan inherent slecht is en dat de mensheid beter af is als ze niet meer bestaat. Deze mensen zijn een beetje te pessimistisch maar ik kan me helemaal voorstellen dat ze deze instelling hebben in de moderne wereld want als ik zie hoeveel bullshit er is om je af te leiden van de echt belangrijke dingen, dan besef je je dat veel ellende voortkomt uit het comfort en ontwerp van de moderne wereld waar we nu allemaal in leven.

De complexiteit is misplaatst

Betonlook verf maakt me nog verdrietiger want het doet me denken aan het feit dat er allemaal pogingen worden gedaan om de wereld fleuriger te maken. We vieren elk jaar dat we dichter bij de dood komen alsof dat zo geweldig is. De samenleving heeft de prioriteiten op de verkeerde plek zitten in mijn mening en dat kan ik je uitleggen. Kijk, in de middeleeuwen hoefde een gewone burger (boer eigenlijk) zich maar zorgen te maken over een paar dingen. Bid tot god, verhonger niet en zorg ervoor dat je heer niet boos wordt. Vandaag de dag komen er elke dag nieuwe zorgen bij en we maken ons zorgen over allemaal ingewikkelde problemen.

We verspillen onze tijd

Kalkverf js het ergste van allemaal omdat het me doet denken aan hoeveel beter het zou zijn om zo een schelpdier te zijn. Wist je dat best wel veel kalk gemaakt wordt van fossiele overblijfselen? Het kost de zee maar een paar miljoen jaar om te maken en dan gaan we het gebruiken om een kamer te verven waar we hooguit maar 5 jaar in wonen. De gemiddelde persoon woont ongeveer 5-10 tien jaar op een plek en dan moet je perse de kamer verven? Laat het toch lekker wit man. Spendeer je tijd aan belangrijke dingen in het leven zoals je baan.

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.